Stappenplan website bouwen voor vakantiehuisjes

Een website voor je vakantiehuisjes is wel handig als je ze door anderen wilt laten boeken
Er komt aardig wat kijken bij het bouwen van een website voor vakantiehuisjes in Spanje. Je hebt een pakkende url nodig, een goede pay-off, maar belangrijker nog: een mooi, vindbaar én toegankelijk aanbod van vakantiehuisjes. Hoe je een gebruiksvriendelijke website voor de verhuur van vakantiehuisjes maakt, vertellen we je in dit blog.

Ken je doelgroep

Je maakt je website natuurlijk om zoveel mogelijk vakantiehuisjes te verhuren. Het is dan ook belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Richt je je enkel op stelletjes? Of bied je ook vakantiehuisjes aan voor hele families? Zijn jouw klanten op zoek naar lowbudget vakantiehuisjes of willen ze het meest luxe huisje dat er is? Is de regio in Spanje belangrijk voor je klant? Wanneer je weet wat jouw doelgroep wil, kun je beginnen met de navigatie op jouw site.

Navigatie

De navigatie van je website bepaalt of je klanten jouw aanbod aan vakantiehuisjes in Spanje kunnen vinden. Je kunt de structuur van je website bijvoorbeeld als volgt maken:

 1. Home – met jouw mooiste aanbiedingen
 2. Vakantiehuisjes voor stellen
 3. Vakantiehuisjes voor gezinnen
 4. Vakantiehuisjes voor families

Of je maakt je navigatie op basis van budget:

 1. Home – met jouw mooiste aanbiedingen
 2. Vakantiehuisjes tot 500 euro per week
 3. Vakantiehuisjes van 500 – 750 euro per week
 4. Vakantiehuisje vanaf 750 euro per week

Een navigatie op basis van de regio zou er zó uit kunnen zien:

 1. Home – jouw allermooiste aanbiedingen
 2. Vakantiehuisjes Andorra
 3. Vakantiehuisjes Andalusië
 4. Vakantiehuisjes Baskenland
 5. Vakantiehuisjes Catalonië
 6. Vakantiehuisjes Ibiza
 7. Vakantiehuisjes Valencia
 8. Vakantiehuisjes Tenerife

Een combinatie van bovenstaande opties is natuurlijk ook mogelijk.

Maar voor welke mogelijkheid je ook kiest: zorg dat hij bij jouw doelgroep past en dat iedere bezoeker binnen een paar klikken zijn of haar ideale vakantiehuisje vindt!

Het oog wil ook wat

Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Dat geldt zeker wanneer het over het boeken van een vakantiehuisje gaat. Zorg daarom dat je prachtige foto’s van ieder vakantiehuisje en de omgeving hebt. Verleid je bezoekers met sfeervolle interieurfoto’s en prachtige zonsondergangen vanaf het terras bij het vakantiehuisje.

Een heldere beschrijving

Een goede beschrijving van de vakantiehuisjes is, naast het hebben van mooie visuals, het allerbelangrijkste. Omschrijf helder wat de vakantieganger kan verwachten. Ligt het vakantiehuisje in de natuur of op een park, is er wifi aanwezig, is er een zwembad? Heeft het huisje een keuken of is er een restaurantje in de buurt? Kun je je was doen? Zijn huisdieren toegestaan? Allemaal zaken die de moderne vakantieganger graag wil weten voor hij boekt!

Zorg voor je vindbaarheid

Uiteraard optimaliseer je je website en de beschrijvingen van de vakantiehuisjes voor zoekmachines. Maar je kunt nog meer doen om je vindbaarheid en betrouwbaarheid te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld blogs schrijven over de dorpen, steden of regio’s waar jij vakantiehuisjes aanbiedt. Maar je kunt ook gebruik maken van user generated content zoals reisbeschrijvingen die je klanten op jouw site mogen plaatsen of reviews die zij achter kunnen laten bij het vakantiehuisje dat zij bij jou geboekt hebben.

Beveiliging van je website met vakantiehuisjes in Spanje

Als het goed is, is dit een open deur. Zorg dat jouw website betrouwbaar en veilig is. Je wilt immers dat bezoekers direct bij jou boeken en hun gegevens aan jou toevertrouwen. Daarom is het belangrijk een SSL-certificaat op je website te installeren. Daarmee krijgt jouw website een ‘groen slotje’ in Google en weet je bezoeker dat zijn gegevens versleuteld verzonden worden. Een veilig idee!

Laat de vakantie in Spanje beginnen!

Met deze tips neem jij je bezoekers mee op vakantie. Al tijdens het uitzoeken van het vakantiehuisje in Spanje krijgen zij vakantiekriebels en zien zij zichzelf al helemaal in het bij jou geboekte vakantiehuisje zitten. Veel succes met het bouwen van jouw website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *