Websites voor hulpmiddelen in de badkamer

De noodzaak van sanitaire hulpmiddelen in de badkamer van ouderen

Onlangs hebben we de website opgeleverd Sani Assist, dé specialist in sanitaire hulpmiddelen.

Daar blijkt een grote behoefte aan te zijn. Het komt namelijk nogal eens voor dat mensen, vooral de ouderen, onder ons komen te vallen in de badkamer. Onder de senioren onder ons zijn maar liefst 4500 per jaar en dat zijn de gevallen die bekend zijn.

We hebben allemaal wel eens een smak gemaakt maar er vaak gelukkig alleen wat blauwe plekken aan over gehouden. Het is ook logisch dat je kunt vallen want de badkamer is een natte gladde ruimte. En als je dan valt, val je hard op de tegels.

Maar toch is het iets om eens na te denken over sanitaire hulpmiddelen want je kent genoeg vervelende verhalen van mensen die er naast angst iets ergers aan over hebben gehouden. En trouwens beter preventief handelen dan achteraf denken had ik dat nou maar gedaan. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Misplaatste trots

Voor een hoop mensen is het blijkbaar ook een hele stap om toe te geven dat ze hier en daar een hulpmiddel nodig hebben. Het is ook wel vervelend want je wilt jezelf altijd kunnen redden. Juist daarom zou je het moeten doen.

Denk aan de schroom die mensen hebben een rollator of scootmobiel te nemen. Dan moet je voor jezelf echt even iets overstappen. Maar douchen en badderen is een basisbehoefte.

Het kan zelfs zover komen dat je aan jezelf merkt dat je maar eens een keertje over gaat slaan omdat je stiekem een beetje angstig bent om te vallen. Dan doe je jezelf tekort, want als je een dagje niet topfit voelt na een heerlijke douche of lekker badderen voel je je direct stukken beter. In dat geval zeker gaan regelen of kijken wat je kunt gaan doen om het zo veilig mogelijk te maken.

Wat voor sanitaire hulpmiddelen zijn er?

Om te beginnen de vloer er zijn natuurlijk anti slip veiligheid strips en antislip matten. Allerlei veiligheidsstangen, handgrepen en wandbeugels. Als je een bad hebt zijn er ligbadbanken en bad op de markt waardoor je zonder problemen in bad kunt en natuurlijk je bad plank waar je je spulletjes op kwijt kunt.

Voor de doucheruimte zijn er allerlei douchestoelen en krukken waar je uit kunt kiezen en die voor jou geschikt zijn. En voor de toilet zijn er toiletframes en toiletverhogers die het je allemaal een stuk veiliger en makkelijker maken.

Net zoals Jeroen ons in dit onderstaand filmpje oproept om zelf een eigen badkamer te gaan aanleggen ;-), roepen wij de mensen vroegtijdig op om hun eigen sanitaire hulpmiddelen aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *