Een eigen website + boekingssysteem: een krachtige combinatie

Verhuur je een vakantiewoning? Dan wil je uiteraard zoveel mogelijk boekingen ontvangen. Je kan er voor kiezen om op grote platforms zoals Airbnb en Booking.com te staan. Daarmee creëer je een groot bereik, maar tegelijkertijd zitten daar ook nadelen aan. De kosten die je per boeking aan commissies kwijt bent bijvoorbeeld.

Maar ook de invloed die deze platforms op je uit kunnen uitoefenen op het gebied van de prijzen die je moet hanteren en de positieve recensies die je moet scoren wordt steeds groter. Een eigen website in combinatie met een boekingssysteem is dan een zeer interessant alternatief. In dit artikel vertellen we waarom dit zo is. 

Tijdsbesparing met eigen website en eigen boekingsysteem

Waarschijnlijk is de verhuur van jouw vakantiewoning iets wat je erbij doet. Of misschien pak je het heel professioneel aan en heb je meerdere vakantiewoningen in beheer. Voor beide gevallen is het heel belangrijk dat het boekingsproces van jouw vakantiewoning(en) je zo min mogelijk tijd kost. Als het om online boekingen gaat komen er wel een aantal zaken om de hoek kijken.

Denk aan het up-to-date houden van je beschikbaarheid, het beheren van online betalingen, de communicatie met je klant. Door gebruik te maken van een professioneel boekingssysteem kan je het hele boekingsproces zoveel mogelijk automatiseren en professionaliseren. Hoe meer je het boekingsproces automatiseert, hoe minder tijd je ermee kwijt bent. 

Kosten besparen

Zoals we al in de eerste alinea hebben aangegeven kunnen de commissies die je per boeking aan de grote platforms moet betalen flink in de papieren lopen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je prijzen te verhogen, maar daar is je klant dan uiteindelijk de dupe van en dat kan niet de bedoeling zijn. En hoe meer boekingen je ontvangt, hoe meer commissie je in totaal kwijt bent. Natuurlijk zijn er aan een website en boekingssysteem ook kosten verbonden. Bepaal dus vooraf goed wat je budget is en zoek dan een internetbureau of websiteontwikkelaar die daar op aansluit. Uiteindelijk zal je met directe boekingen jouw totale investering terugverdienen en zal het op lange termijn de meest gunstige en stabiele optie zijn!

Directe boekingen zonder tussenpersoon

Door de krachtige combinatie van een professionele website en een flexibel boekingssysteem, creëer je je eigen platform voor directe boekingen. Dat brengt onder andere de voordelen die we hierboven hebben beschreven met zich mee. Echter heeft het nog een groot voordeel: je creëer hiermee je eigen onafhankelijk boekingskanaal.

Daarbij is wel één ding heel belangrijk: zorg ervoor dat je website goed gevonden wordt. Je moet immers op de bekende zoekmachines concurreren met de grote platforms. Maar laat je daar vooral niet door uit het veld slaan: met goede SEO zijn er genoeg mogelijkheden om goed gevonden te kunnen worden. Leg hier bij de ontwikkeling van je website dus vooral de nadruk op.

bookingmood

Flexibel boekingssysteem

Er zijn meerdere aanbieders van professionele boekingssystemen te vinden. Zoek vooral een flexibel systeem wat goed zelf te beheren is. Let er natuurlijk ook op dat het boekingssysteem commissie vrij is. Bookingmood is zo’n partij. Bookingmood is een Nederlands bedrijf dat een flexibel boekingssysteem aanbiedt waarmee je jouw boekingsproces geheel naar eigen wens kan opzetten en instellen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk hier de website:
https://www.bookingmood.com/nl-NL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *